Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Automatische rolluiken

Automatische rolluiken plaatsen biedt heel wat voordelen. Zo kan dit rolluiktype vanzelf sluiten als het binnen te warm wordt en dankzij een domoticasysteem kan je de rolluiken makkelijk en vanop afstand te bedienen. In dit artikel kom je meer te weten over het automatiseren van rolluiken.

 

automatische rolluiken geopend Rolluiken automatiseren met domotica

Domotica heeft (de bediening van) de technologie in huis heel wat moderner en comfortabeler gemaakt. Zo kan je onder meer de verlichting en de verwarming automatiseren. Ook voor rolluiken is dit mogelijk.

Je kan de rolluiken bijvoorbeeld koppelen aan een weerstation. Zo zullen de automatische rolluiken sluiten als de temperatuur in huis te hoog wordt.

Op die manier zullen je meubels ook minder snel verbleken door het felle zonlicht. Ook in de winter biedt de aanpassing van de automatische rolluiken aan het weer enkele voordelen: overdag openen de rolluiken om de warmte van de zon zoveel mogelijk te benutten. Eens de zon niet meer schijnt en de verwarming ingeschakeld wordt, zullen de rolluiken sluiten om de warmte zo lang mogelijk binnen te houden.

Op zoek naar een vakman voor de plaatsing van automatische rolluiken? Klik hier om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen bij professionals.

 

 

Bediening automatische rolluiken

Je kan ervoor kiezen om de rolluiken te bedienen met een afstandsbediening, maar dankzij domotica is het niet meer nodig om een afzonderlijke afstandsbediening te hebben voor de zonwering, de rolluiken, de verlichting,… De bediening van automatische rolluiken kan namelijk ook gebeuren via een centraal domoticabedieningspaneel of via je smartphone, tablet of laptop.

Dit betekent dus dat je ook vanop afstand de apparatuur in je woning kan bedienen. Zo kan je de rolluiken alsnog openen als je bijvoorbeeld al op je werk bent en dan pas beseft dat de rolluiken nog gesloten zijn. Dankzij de bediening vanop afstand kan je dus aanwezigheid in huis simuleren. Het is daarom ook een goede manier om potentiële inbrekers af te schrikken. Voor extra veiligheid kan je bijvoorbeeld instellen dat de rolluiken automatisch sluiten als het alarm wordt ingeschakeld.

 

bediening automatische rolluiken

 

Automatische rolluiken prijs

De prijs voor rolluiken hangt af van verschillende factoren. Zo zullen onder meer het formaat, het type (inbouw of opbouw) en eventuele opties (anti-inbraakklemmen, obstakeldetectie,…) de prijs beïnvloeden. Voor een opbouwrolluik van 2 bij 2 meter voorzien van een buismotor die met een afstandsbediening of via je telefoon te bedienen is, start de prijs rond 430 euro, installatiekosten niet inbegrepen. Doorgaans is de technologie van deze bediening ook te integreren in het domoticasysteem. Hou er rekening mee dat dit extra kosten met zich kan meebrengen. Voor inbouw rolluiken zal de prijs iets hoger liggen.

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de rolluiken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers