Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Velux rolluik

Dakramen zijn een heuse bron van licht en warmte. Dit kan een probleem vormen in de zomer. Als je de zolderruimte gebruikt als slaapruimte, moet de kamer ook donker genoeg zijn. Met een velux rolluik los je dit op. Ontdek hier prijzen, bedieningsmogelijkheden en info over plaatsing.

 

 

Waarom kiezen voor een velux rolluik?

Met een rolluik voor een (velux) dakraam vermijd je geluid, lichtstralen en te warme of koude binnentemperaturen.

Dankzij dit energiebesparend systeem heb je in de winter 27% meer isolatie, terwijl in de zomer maar liefst 95% van de warmte tegengehouden wordt.

Bovendien zorgt een dakraamrolluik voor beveiliging en het vermindert geluid van regen en hagel. Tot slot garanderen de rolluiken de nodige privacy.

 

Wil je een rolluik aankopen voor je dakraam?
✓ Vraag hier gratis offertes aan bij professionals in de buurt.

 

 

Soorten bediening

Een rolluik op het dakraam kan je op drie manieren besturen. Velux rolluiken kun je manueel bedienen met een stang of via een afstandsbediening. Met een afstandsbediening heb je de volgende twee opties:

1) Elektrische bediening
Deze bediening is geschikt voor elektrische platdakvensters. Indien je een manueel dakvenster hebt en een elektrische rolluikbediening wenst, moet je nog een aparte stroomvoorzieningseenheid kopen.

2) Zonne-energie
Je kan ook opteren voor een draadloos systeem met afstandsbediening. Dit systeem is geschikt voor manuele dakvensters en dakvensters op zonne-energie. De energie wordt gehaald uit fotovoltaïsche cellen in het dakvenster. Je hebt dus geen kabel nodig. Indien er niet genoeg zonne-energie zou zijn, kun je overigens vertrouwen op een ingebouwde batterij.

 

 

Velux rolluik prijs

De prijs van een velux rolluik varieert naargelang de afmetingen van je dakvenster. Ook het bedieningssysteem is een belangrijke prijsfactor. Voor een rolluik op zonne-energie betaal je ongeveer de helft meer dan voor een elektrische bediening. Je spaart behoorlijk wat netstroom uit voor die meerprijs.

Wil je een elektrisch dakrolluik, dan zul je tussen de 390 à 630 euro betalen. Voor een systeem op zonne-energie moet je daarentegen rekenen op 600 à 960 euro. Een specifieker overzicht met richtprijzen vind je hieronder. Prijzen zijn inclusief BTW:

AfmetingPrijs elektrische bedieningPrijs zonne-energie
55 x 78 cm€394,46€603,79
55 x 98 cm€417,45€638,88
78 x 98 cm€446,49€682,44
78 x 118 cm€469,48€718,74
78 x 140 cm€492,47€753,83
94 x 160 cm€563,86€861,52
114 x 118 cm€544,50€833,69
114 x 140 cm€582,01€890,56
134 x 98 cm€539,66€826,43
134 x 140 cm€629,20€961,95

Houd er rekening mee dat je daarnaast eventueel ook nog kosten hebt voor de installatie van het rolluik. De kosten voor een installateur bedragen ongeveer € 70 per uur installatiewerk, inclusief BTW en verplaatsingskosten.

 

velux rolluik prijs

 

Kleuren en materiaal

Een rolluik voor een Velux dakraam is gemaakt uit aluminium en is verkrijgbaar in een donkergrijze kleur (antraciet). Dit is dezelfde standaardkleur als de buitenafwerking van dakvensters van het merk Velux. Aluminium is een duurzaam materiaal dat weinig onderhoud vereist. Bovendien hebben de luiken een bovenkap die mooi geïntegreerd wordt in het dakraam.

Je kan eventueel ook kiezen voor dakraamrolluiken van het merk ATIX Solar. Deze universele rolluiken zijn geschikt voor alle dakramen van Velux of Roto. Deze zijn overigens in 4 RAL-kleuren te verkrijgen.

 

 

Zelf velux rolluik plaatsen?

Een velux rolluik kan van binnenuit geplaatst worden. Je kan ervoor kiezen om dit zelf te monteren. Normaal gezien wordt bij de aankoop een uitgebreide handleiding meegeleverd met afbeeldingen. Ook bieden leveranciers vaak montagefilmpjes aan op hun website.

Een rolluik installeren is weliswaar geen sinecure; het vergt de nodige handigheid en expertise. Wil je zeker zijn van een vlotte montage, dan kan je deze klus best overlaten aan een vakman. Vraag hier gratis offertes aan via onderstaand offerteformulier.

 

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de rolluiken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers