Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Solar rolluiken

Wil je snel en eenvoudig zonwering laten plaatsen zonder kap- en breekwerken? Dan zijn Solar rolluiken ideaal. Met zulke energieneutrale rolluiken op zonne-energie geniet je bovendien van een optimaal gebruikscomfort en je verduurzaamt je woning nog verder. In dit artikel ontdek je alles over de voordelen, prijzen, mogelijke uitvoeringen, … van deze innovatieve Solar zonwering!

Ga snel naar:
Voordelen Solar rolluiken
Mogelijke uitvoeringen
Solar rolluiken prijs
Belangrijke aandachtspunten
FAQ Solar rolluiken
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Hoe werken Solar rolluiken?

Heel eenvoudig, in de omkasting aan de voorzijde van zo’n rolluik op zonne-energie zitten subtiel 1 of meerdere zonnepanelen verwerkt. De zonnecellen zetten het dag- en zonlicht om in groene stroom, waardoor de ingebouwde batterij continu kan opladen. Zo kan je je Solar rolluiken het hele jaar door bedienen zonder netstroom te moeten gebruiken!

Solar rolluiken kopen? Vraag dan zeker eerst voorstellen aan bij meerdere installateurs actief in je buurt. Zo kan je de mogelijke uitvoeringen, plaatsingsmethodes en natuurlijk ook de prijzen vergelijken. Start je aanvraag hier!

solar rolluiken

 

Voordelen Solar rolluiken

Bij rolluiken op zonne-energie gaat het doorgaans om voorzetrolluiken die een vakman tegen je buitengevel plaatst. Zo zijn er geen breekwerken en ben je dus zeker van een snelle renovatie-oplossing. Naast die vlotte plaatsing geniet je ook nog van de volgende voordelen:

 • Geen elektrische kabels (en kabelgaten): bij een rolluik op zonne-energie moeten de installateurs geen elektrische kabels naar binnen trekken. Zo vermijd je kabelgaten die de vakmannen achteraf moeten wegwerken. Er is dus ook geen stopcontact in de buurt nodig.
 • 100% duurzaam: je Solar zonwering werkt uitsluitend op groene zonnestroom. Je hebt dus geen netstroom nodig om je rolluiken te openen en te sluiten. Zo kan je ook met je zonwering een steentje bijdragen aan de duurzaamheid van je woning.
 • Tal van uitvoeringen: net als bij gewone elektrische rolluiken kan je ook bij Solar rolluiken kiezen uit een brede waaier aan uitvoeringen. Denk maar aan verschillende kleuren, materialen, kastafmetingen, designs voor de zonnecellen, … Verder lees je meer over de uitvoeringen van rolluiken op zonne-energie.
 • Grotere veiligheid: deze duurzame rolluiken zorgen voor een uitstekende inbraakpreventie. Daarnaast blijven ze ook werken als de stroom is uitgevallen. Daardoor kan je ze bv. ook blijven bedienen in geval van stroompanne of brand.

Interesse in Solar rolluiken? Vraag gratis en vrijblijvend voorstellen aan bij meerdere vakmannen actief in je buurt via onze offerteservice.

 

Mogelijke uitvoeringen van Solar rolluiken

Solar rolluiken zijn een specifiek type zonwering, maar het aanbod is er niet minder breed om. Je vindt dus sowieso rolluiken op zonne-energie die perfect bij de stijl van jouw woning passen. Er zijn namelijk verschillende keuzemogelijkheden op vlak van…

 • Kleuren: de omkasting en de lamellen van je Solar rolluiken kan je laten lakken in een brede waaier aan kleuren. Antraciet, zwart, wit, … komen uiteraard vaak voor, maar ook andere tinten zijn zeker mogelijk. Zo kan je je rolluiken laten aansluiten op de rest van je buitenschrijnwerk of net voor een contrast zorgen.
 • Stijl van de omkasting: bij voorzetrolluiken bevindt de omkasting zich aan de buitenkant van je woning. Daarom kan je ook hier kiezen uit een moderne, klassieke of eerder landelijke kast. Denk bv. aan afgeronde, halfronde of afgeschuinde kastdesigns.
 • Grootte van de omkasting: niet alleen de stijl, maar ook de grootte van de omkasting kan verschillen. De exacte diepte hangt bv. af van de grootte van het raamoppervlak. Een ervaren plaatser kan je hier zeker advies op maat over geven.
 • Materialen: doorgaans bestaan de nieuwste rolluiken uit aluminium of PVC. Aluminium lamellen zijn het stevigst en daarom het meest geschikt voor grotere ramen. PVC haalt dan weer uitstekende isolatiewaarden en is doorgaans ook iets budgetvriendelijker.
 • Afwerkingen van de zonnepanelen: bij een rolluik met Solar-technologie zitten de aanwezige zonnepanelen altijd subtiel verwerkt in de omkasting. Ook hier kan je bovendien nog kiezen uit meerdere mogelijkheden. Laat je de zonnecellen bv. bedrukken in de kleur van de omkasting? Of laat je de ruimte tussen de zonnepanelen lakken in het zwart? Vraag bij je plaatser zeker naar de mogelijkheden!

 

Vergelijken loont: vraag voorstellen aan bij meerdere installateurs!

Niet elke installateur biedt dezelfde mogelijkheden aan. Wil je zeker zijn van kwalitatieve rolluiken op zonne-energie op maat van jouw woning, persoonlijke wensen én budget? Dan vraag je best voorstellen aan bij meerdere gespecialiseerde installateurs. Zo kan je gericht de mogelijke uitvoeringen, prijzen, … vergelijken.

Vrijblijvend voorstellen aanvragen? Via onze offerteservice kom je snel in contact met meerdere gespecialiseerde plaatsers actief in je buurt!

 

Solar rolluiken prijs

Een rolluik met een zonnepaneel is iets duurder dan een standaard elektrisch rolluik. Doorgaans mag je rekenen op 400 à 750 euro per m² (excl. btw en plaatsing). De precieze prijs voor jouw Solar rolluiken zal vooral afhangen van de afmetingen, maar ook van de uitvoering, bediening, afwerking, …

Een exacte prijs voor jouw rolluiken op zonne-energie? Vraag dan zeker meerdere prijsvoorstellen aan bij installateurs actief in je buurt. Zo kan je niet alleen die kosten, maar ook adviezen, uitvoeringen, werkwijzen, … gericht vergelijken. Start je aanvraag hier!

 

rolluiken op zonne-energie

 

Belangrijke aandachtspunten

Duurzame rolluiken op zonne-energie vergen een behoorlijke investering. Uiteraard wil je dus zeker zijn van een optimaal eindresultaat op lange termijn. Waarop moet je dan zeker letten voor een slimme aankoop? Enkele belangrijke aandachtspunten op een rij:

 • Isolatiegraad: rolluiken hebben ook een belangrijke isolerende functie, zowel qua warmte als geluid. Let dus zeker op het isolatieniveau van de Solar zonwering die installateurs voorstellen. Die isolatiegraad hangt onder meer af van het materiaal en het type lamel.
 • Kwalitatieve motor: let zeker ook op de kwaliteit van de motor voor je Solar rolluiken. Zo’n hoogwaardige motor, afgestemd op de afmetingen van je rolluiken, is essentieel voor een lange levensduur en optimale werking van je zonwering. Pols zeker ook naar hoeveel geluid zo’n motor produceert.
 • Krachtige batterij: niet alleen de motor, maar ook de batterij van je rolluiken op zonne-energie moet van topkwaliteit zijn. Zorg er dus voor dat je kiest voor een voldoende krachtige batterij met een grote opslagcapaciteit. Zo ben je zeker dat je je rolluiken het hele jaar kan gebruiken, ook in de winter.
 • Merk van de rolluiken: kiezen voor een betrouwbare fabrikant is kiezen voor zekerheid. Zo zijn er kwalitatieve Solar rolluiken van Somfy, Bubendorff rolluiken, … Vergelijk zeker de kwaliteit van deze merken door meerdere offertes aan te vragen bij installateurs actief in je buurt.
 • Bediening van de rolluiken: ook qua bediening van je Solar rolluiken zijn er verschillende opties. Ga je voor een draadloze handzender, een klein paneeltje aan je muur of eerder voor een app op je tablet of smartphone? Een installateur geeft je graag meer uitleg over deze mogelijkheden.
 • Kantelbare lamellen: er bestaan ook varianten van Solar rolluiken met kantelbare lamellen. Die uitvoering is iets duurder, maar je kan wel de lichtinval in je binnenruimtes zelf bepalen en je kan ook vlot die leefruimtes verluchten.

TIP: om de juiste keuzes te maken, vergelijk je best de offertes van meerdere installateurs. Enkel zo krijg je een goed zicht op alle mogelijkheden voor jouw rolluik(en) op zonne-energie. Vrijblijvend vakmannen contacteren? Dat kan snel en eenvoudig via onze offerteservice.

 

Enkele veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over de werking, de uitvoeringen, … van een rolluik met een zonnepaneel? Dan kan je altijd terecht bij een gespecialiseerde plaatser actief in je buurt. Ook hieronder vind je al het antwoord op enkele veelgestelde vragen over Solar rolluiken: • Werken rolluiken op zonne-energie ook in de winter?
  Absoluut, kwalitatieve Solar rolluiken hebben geen direct zonlicht nodig om probleemloos te werken. Enkel daglicht volstaat om de batterij op te laden. Zo kan je je rolluiken ook in de winter intensief gebruiken, zelfs als ze georiënteerd zijn naar het noorden.


 • Hoe lang werkt de batterij van een Solar rolluik?
  Een batterij van rolluiken met zonnepanelen laadt eigenlijk constant op. Dat gaat sneller bij meer zonlicht natuurlijk, maar ook op bewolkte dagen volstaat gewoon daglicht om te blijven laden. Kortom, deze batterij is nooit helemaal leeg. Je kan dus je rolluiken het hele jaar door probleemloos gebruiken.


 • Zijn er nog andere types zonwering op zonne-energie?
  Zeker, naast rolluiken kan je bv. ook kiezen voor screens op zonne-energie. Die kan je ook gebruiken voor kleine ramen, maar ze zijn vooral ideaal bij grote  raampartijen als schuiframen. Bovendien blijf je genieten van je buitenomgeving, want met zo’n kunststof doek behoud je je doorkijk. Daar staat wel tegenover dat zulke screens niet volledig verduisterend zijn.

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de rolluiken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende plaatsers