Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Rolluik op maat

Heb je ramen met weinig voorkomende afmetingen en zijn standaard rolluiken geen optie? Of heb je specifieke wensen voor de uitvoering van je rolluiken? Goed nieuws, het is perfect mogelijk om een rolluik op maat te maken. Zo ben je zeker van de juiste afmetingen op maat, extra opties om je rolluiken te personaliseren, … In dit artikel lees je alles over op maat gemaakte rolluiken.

Ga snel naar:
Uitvoeringen rolluik op maat
Prijs rolluik op maat maken
Aandachtspunten rolluik op maat
Waarom een vakman inschakelen?
Vraag gratis je offertes aan

 

 

Waarom een rolluik op maat?

Laat je een rolluik op maat maken? Dan bepaal je helemaal zelf de afmetingen. Dit is de voornaamste reden om voor maatwerk te gaan. Het komt namelijk voor dat standaard rolluiken niet goed passen. Daarnaast heb je een grotere keuzevrijheid op vlak van materialen, kleuren, bediening, extra opties, … Zo stel je zelf je rolluiken samen op maat van jouw woning, smaak en persoonlijke wensen.

rolluik op maat

 

Uitvoeringen rolluik op maat

Wil je rolluiken op maat laten maken? Dan kan je kiezen uit veel verschillende uitvoeringen. Je kan namelijk verschillende keuzes maken op vlak van:

 

1. Type rolluik

Voor elk type woning bestaat er een op maat gemaakt soort rolluik. Zo kies je het best voor inbouwrolluiken als je renoveert of bezig bent met nieuwbouw. Hierbij plaatst een vakman het rolluik in de gevel. Ga je voor een zo makkelijk mogelijke montage? Dan zijn voorzetrolluiken een betere optie. Hierbij hangt de omkasting aan de gevel of tegen het raamprofiel. Ten slotte kies je voor opbouwrolluiken als je ramen aan vervanging toe zijn. Het raam en het rolluik vormen bij de plaatsing namelijk 1 goed geïsoleerd geheel.

 

2. Materialen

De populairste materialen voor rolluiken zijn PVC (kunststof) en aluminium. PVC is onderhoudsvriendelijk, duurzaam en beschikbaar in veel verschillende kleuren. Het is dus een materiaal dat je gemakkelijk verwerkt in elke soort woning. Daarentegen kiezen mensen voor aluminium als ze een wat steviger materiaal nodig hebben of houden van een strakkere uitstraling. Aluminium is duurder dan kunststof, maar biedt wel een betere bescherming tegen inbrekers.

 

3. Bediening

Ga je voor een handmatige of elektrische bediening? Dit hangt voornamelijk af van je persoonlijke voorkeur en budget. Niet iedereen zal een elektrisch systeem nodig hebben, terwijl een ander het juist als een vereiste ziet. Daarnaast is een elektrisch systeem een stuk duurder dan een handmatige variant. Je kan onder meer kiezen voor een schakelaar aan de muur of voor een draadloze bediening met een app op je smartphone.

 

4. Kleuren

Rolluiken zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Wat mogelijk is op vlak van kleur, hangt vooral af van het soort materiaal dat je kiest. Ga je voor PVC? Dan heb je meer keuzevrijheid. Kies je voor aluminium? Dan heb je een kleiner kleurenpalet, maar met een strakkere uitstraling. Hout is een goed alternatief als je nog niet meteen een keuze wil maken, want hier kan je later nog overheen schilderen.

 

Welke uitvoering voor mijn rolluik op maat kies ik best?

Heb je moeite met kiezen tussen de verschillende uitvoeringen van op maat gemaakte rolluiken? Dan vraag je het best voorstellen aan bij meerdere vakmannen actief in je buurt. Zo kan je niet alleen materialen, kleuren en extra opties, maar ook prijzen en uitvoertermijnen vergelijken. Bovendien kan het aanbod verschillen van specialist tot specialist. Kortom, het loont om goed te kijken en te vergelijken.

Rolluik op maat laten monteren? Vraag gratis advies en prijzen op maat aan bij meerdere vakmannen actief in je buurt via onze offerteservice.

 

Rolluik op maat maken prijs

Hoeveel kost een rolluik op maat? De prijs hangt af van meerdere factoren, zoals het gekozen materiaal, het soort bedieningssysteem, de arbeidskosten, … Gemiddeld mag je rekenen op de volgende richtprijzen, excl. btw en plaatsing:

Rolluik uitvoering Handmatige bediening (excl. btw en plaatsing)Elektrische bediening (excl. btw en plaatsing)
Inbouwrolluik€ 90 - 160€ 480 - 730
Voorzetrolluik€ 150 - 200€ 400 - 500
Opbouwrolluik€ 220 - 250 € 450 - 600

Een exacte prijs voor jouw rolluiken op maat? Dan vraag je best prijsvoorstellen aan bij meerdere vakmannen actief in je buurt. Zo kan je niet alleen de kosten voor het maatwerk, maar ook mogelijke uitvoeringen, uitvoertermijnen, … gericht vergelijken. Start je aanvraag hier!

 

rolluik op maat maken

 

Aandachtspunten rolluik op maat

Naast de uitvoeringen zijn er nog een paar aandachtspunten bij het kiezen van een op maat gemaakt rolluik. Waarmee moet je rekening houden? Een kort overzicht:

 

Inbraakbeveiliging

Een groot deel van alle inbraken begint via onbeveiligde ramen. Met een inbraakvertragend rolluik schrik je inbrekers af zonder dat hier een alarm aan te pas moet komen. Deze rolluiken beschikken over speciale lamellen die blokkeren wanneer iemand ze op wil tillen.

 

Onderhoud

Het is aan te raden om je op maat gemaakte rolluik regelmatig te reinigen. Vuil is namelijk onvermijdelijk en zo bescherm je het rolluik tegen eventuele schade. Door goed te reinigen heeft je rolluik een langere levensduur, kan er niks blokkeren en behoudt het een verzorgde uitstraling.

 

Extra opties

Wil je zonsensoren laten plaatsen zodat je rolluik op maat automatisch naar omhoog schuift ’s ochtends? Of wat dacht je van obstakeldetectie om schade te vermijden als er een object aan je raam staat? Er zijn tal van extra opties mogelijk bij een rolluik op maat.

BELANGRIJK: benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw rolluiken op maat? Een professionele vakman geeft je graag meer uitleg en adviseert je over de beste keuze op maat van jouw woning en wensen.
Ontvang gratis advies op maat bij verschillende professionals actief in je buurt.

 

Waarom een vakman inschakelen?

Wil je een op maat gemaakt rolluik plaatsen? Dan laat je dat het best doen door een vakman. Een aantal van de belangrijkste voordelen:

  • Advies op maat: wat zijn de meest optimale afmetingen voor je rolluik op maat? Uit welke extra opties kan je kiezen? Ga je beter voor een afstandsbediening of een app als je je rolluik draadloos wil bedienen? Een vakman geeft je graag advies op maat van jouw project.
  • Kwalitatief eindresultaat: een vakman heeft veel ervaring en weet precies hoe hij te werk moet gaan. Kies je voor een vakman? Dan kan je zeker zijn van een goed geplaatst rolluik.
  • Hoogwaardige materialen: een vakman werkt enkel met kwalitatieve materialen met een lange levensduur. Zo kan je gegarandeerd rekenen op duurzame rolluiken waar je jarenlang van kan genieten.
  • Garantie op geplaatst product: je krijgt garantie op een geplaatst rolluik als je dit laat doen door een vakman. Werkt iets niet of zie je schade? Dan neemt de vakman de eventuele kosten voor zijn rekening.

 

Vind de juiste vakman met onze offerteservice!

Wil je een rolluik op maat laten maken? Maak gebruik van onze offerteservice en ontvang geriche prijzen en advies op maat van vakmensen actief in jouw buurt. Start je aanvraag via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de rolluiken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers