Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Rolluiken herstellen: prijzen & tips

Is de rolluikmotor defect, zijn de lamellen aan vervanging toe of is de bandopwinder kapot? Dan is het meestal mogelijk om je rolluiken te (laten) herstellen. Maar wat kost dat? Kan je dit zelf doen? Of is het beter meteen te investeren in nieuwe rolluiken? Je ontdekt het hier!

 

 

Rolluiken herstellen: prijsoverzicht

De kosten voor het herstellen van rolluiken zijn afhankelijk van een aantal factoren. Het vervangen van een rolluikmotor is de duurste ingreep, terwijl kleinere reparaties zoals het wisselen of repareren van lamellen veel minder kost. Hieronder vindt u een overzicht van vaak voorkomende reparaties inclusief richtprijs.

 

Type reparatieGemiddelde prijs per rolluik
Herstellen of vervangen lamellen€ 20 - 40
Vervangen bediening€ 30 - 150
Vervangen rolluikblad€ 100 - 200
Vervangen rolluikmotor€ 150 - 300

 

Meerdere voorstellen ontvangen van erkende vakmannen in je buurt in minder dan 2 minuten? Omschrijf eenmalig je project en krijg maximaal 3 offertes. Zo kan je eenvoudig prijzen vergelijken en de meest voordelige aanbieding kiezen. Ga nu naar onze offertepagina.

 

rolluiken herstellen

 

Rolluiken herstellen of vervangen?

Soms is het interessanter je rolluiken meteen te vervangen in plaats van te herstellen. Doorgaans hebben rolluiken een levensduur van ongeveer 15 jaar. De gemiddelde prijs voor een herstelling bedraagt € 200, terwijl je voor € 175 per m2 al nieuwe rolluiken hebt met handmatige bediening. Voor elektrische rolluiken is dat € 400 m2. Een vakman kan eenvoudig deze berekening voor je maken en je bijstaan met advies op maat. Ontdek hier prijzen van alle soorten rolluiken.

Een tweede belangrijke factor bij deze afweging zijn de strengere isolatienormen. Heb je een oudere woning gekocht met rolluiken, dan kan het nuttig zijn de rolluiken te vervangen en extra te isoleren. De nieuwe generatie rolluiken met dunnere lamellen laten extra plaats in de rolluikbak, wat dan weer mogelijkheden biedt om extra te isoleren tegen de buitenmuur. Zo voldoe je aan de strengere eisen op vlak van isolatie en bespaar je op je energiefactuur. Bovendien zit je dan weer voor 15 jaar goed met je nieuwe rolluiken.

 

 

Rolluiken zelf herstellen?

Heel wat mensen vragen zich af of ze hun rolluiken zelf kunnen herstellen. Een aantal taken kan je zelf doen, maar grote reparaties zijn toch echt wel werk voor specialisten. Taken zoals het vervangen van de rubbers in de geleiders en het schoonmaken van de rolluiken kan je zelf uitvoeren.

Het vervangen van de rolluikband is al een complexere taak waarbij je stap voor stap zeer precies en voorzichtig te werk moet gaan. Het vervangen van de rolluikmotor of het rolluikblad is ook afhankelijk van het merk en type en vergt dan ook heel wat ervaring. Daarvoor doe je best een beroep op een vakman. Die vind je hier.

 

Rolluiken herstellen laat je beter over aan een vakman

Vaak voorkomende reparaties

Rolluiken die niet meer naar behoren werken, kunnen meerdere oorzaken hebben. Hieronder een overzicht van de meest voorkomende problemen en oorzaken bij rolluiken. Daarbij maken we het onderscheid tussen manuele en elektrische rolluiken.

Elektrische rolluiken

 • – Krakende of piepende motor
 • – Defecte motor
 • – Scheve of gedeukte lamellen
 • – Vervangen volledig rolluikblad
 • – Kapotte afstandsbediening

Manuele rolluiken

 • – Geblokeerd of gescheurd rolluiklint
 • – Defecte bandopwinder
 • – Scheve of gedeukte lamellen
 • – Vervangen volledig rolluikblad

 

 

Rolluiken onderhouden

Herstellingen en de daaraan verbonden kosten kan je voorkomen of uitstellen door degelijk onderhoud van je rolluiken. Wat kan je doen? Regelmatig schoonmaken aangevuld met een jaarlijkse grondige schoonmaak. In dit artikel vind je info over de werkwijze en prijzen.

 

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de rolluiken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende plaatsers