Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken worden boven het raamkozijn en achter de gevelstenen geplaatst. Daardoor zijn ze mooi geïntegreerd in de muur. Wat is een inbouwrolluik, wat zijn de voor- en nadelen en hoeveel kost het? Ontdek het hier met extra info over de mogelijke materialen en bediening.

 

 

Wat zijn inbouwrolluiken?

De naam zegt het zelf, inbouwrolluiken zijn ingebouwd in de muur. Hoe? Boven het raam-of deurkozijn én achter de gevelstenen wordt een uitsparing gemaakt waarin de rolluikkast geplaatst wordt. Daardoor is er een hoogteverschil tussen de daghoogte van de buitenspouw en deze van binnenspouw.

In tegenstelling tot bij voorzetluiken hangt er bij een ingebouwd rolluik geen rolluikkast aan de gevel, het rolluik is enkel zichtbaar wanneer het naar beneden is.

Doordat een uitsparing in de dagopening van de woning noodzakelijk is, zijn inbouwrolluiken vooral populair zijn bij een nieuwbouw. Daar kan op voorhand namelijk de nodige inbouwruimte voorzien worden. Bij bestaande woningen is het vaak moeilijk of zelfs onmogelijk om ramen met ingebouwde rolluiken te plaatsen.

Kies je voor inbouwrolluiken? ✓ Vraag gratis offertes aan bij professionals uit jouw regio.

 

 

Waarom kiezen voor ramen met ingebouwde rolluiken?

Van plan om jouw project van ingebouwde rolluiken te voorzien? Dan is het interessant om een zicht te hebben op de voor-en nadelen. We geven een overzicht:

+ Onzichtbaar: Geen rolluikkast aan de gevel (voorzetrolluik) of aan de binnenkant van de woning (opbouwrolluik). De rolluikkast is onzichtbaar en het rolluik is enkel te zien wanneer het gesloten is.

+ Eenvoudig en goedkoop: Rolluiken volgens het inbouwprincipe zijn het eenvoudigste en daarom ook het goedkoopste.

+ Multifunctioneel: Ze zorgen, net zoals andere soorten rolluiken, voor de nodige privacy en werken als inbraakpreventie en zonwering. Ze zijn ook een goede isolator, zowel thermisch als akoestisch.

– Vooral geschikt voor nieuwbouw: We zeiden het al, gezien de genoodzaakte uitsparing in de dagopening van de woning zijn inbouwrolluiken vooral geschikt voor nieuwbouwprojecten.

 

inbouwrolluiken

 

Inbouwrolluik prijs

De prijzen van inbouwrolluiken zijn vooral afhankelijk van het materiaal, de grootte van het raam, de gekozen afwerking, dikte van de lamellen en de gekozen bediening van het rolluik. De prijs is dus moeilijk op voorhand te bepalen. Om een beeld te geven:

De prijs van een inbouwrolluik in kunststof kan variëren tussen de €100 en €150 per m². De aluminium variant is naar gewoonte duurder. Je kan daarbij rekenen op een prijs tussen de €100 en €250 per m². Kiezen voor handmatige bediening zal daarbij vanzelfsprekend goedkoper zijn (meerkost kan al vanaf enkele tientallen euro’s) dan elektrische bediening (meerkost kan oplopen tot gemiddeld €200).

Benieuwd naar een exacte prijs op maat van jouw project en wensen?
✓ Vraag hier gratis offertes aan bij professionals.

Hou er rekening mee dat een inbouwrolluik laten plaatsen ook kosten met zich meebrengt. Rolluiken plaatsen is een moeilijke klus die je beter aan een professional overlaat. Op die manier vermijd je kosten en schade als gevolg van doe-het-zelven. Een installateur kost ongeveer € 70 per werkuur, inclusief btw en verplaatsingskosten.

Een belangrijke factor die van invloed is op de plaatsingskosten is of het inbouwrolluik al dan niet bestemd is voor een bestaand of nieuw gebouw. Bij een bestaand gebouw zal de plaatsing namelijk meer moeite en tijd kosten, wat vanzelfsprekende een invloed heeft op de totale kostprijs.

 

rolluiken met inbouw

 

Rolluiken inbouw: Mogelijke materialen

Inbouwrolluiken zijn te verkrijgen in kunststof, aluminium en hout. We geven een overzicht van de eigenschappen per materiaal:

Kunststof inbouwrolluiken: Deze isoleren akoestisch en thermische minder goed dan de aluminium variant, maar zijn wel goedkoop en duurzaam. Bovendien zijn ze beschikbaar in verschillende kleuren. Vooral wanneer het niet gaat om grote ramen zijn kunststof rolluiken een goede keuze. Bij te grote ramen kunnen kunststof lamellen namelijk doorbuigen. Vraag hier gratis prijzen aan voor rolluiken uit kunststof.

Aluminium inbouwrolluiken: Deze isoleren beter dan kunststof inbouwrolluiken. Je kiest bovendien voor lichte, maar sterke rolluiken. Vraag hier gratis prijzen aan voor rolluiken uit aluminium.

Houten inbouwrolluiken: In vergelijking met andere materialen hebben houten inbouwrolluiken de beste isolerende werking. Het hout zorgt bovendien voor een warme uitstraling en is mogelijk in verschillende afwerkingen. Nadelig aan houten inbouwrolluiken is de prijs. Ze zijn duur en vragen ook vaker onderhoud. Als alternatief kan je kiezen voor kunststof rolluiken met houtmotief. Vraag hier gratis prijzen aan voor rolluiken uit hout.

 

Manuele of elektrische bediening?

Rolluiken en dus ook ingebouwde rolluiken kunnen zowel handmatig als elektrisch bediend worden.

Handmatige bediening: Dat betekent kiezen voor de goedkoopste optie. Het op- en neerlaten van de rolluiken gebeurt dan via een lint. Je kan later nog steeds kiezen voor een omschakeling en je rolluiken automatiseren.

Elektrische bediening: Afhankelijk van de breedte en het materiaal van de lamellen zal een handmatige bediening makkelijk zijn of net veel kracht vragen. Met elektrische bediening kies je voor comfort. Ramen met ingebouwde rolluiken die elektrisch bediend worden, werken via een buismotor waarrond de lamellen gewikkeld worden. Ze werken draadloos via een afstandsbediening of schakelaar.

Je kan ook kiezen voor een sensor of tijdschakelaar die dan automatisch bepaalt wanneer je rolluik opent en sluit. Of je kan je rolluiken aansluiten op een domotica systeem. Daardoor zijn ze automatisch te bedienen vanop je smartphone of tablet.

 

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de rolluiken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers