Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Rolluiken plaatsen op bestaande ramen

Zoek je rolluiken voor je bestaande ramen zonder al te veel ingrijpende werken? Dan zijn voorzetrolluiken wat je zoekt. Deze rolluiken worden boven het raam of op het raamkozijn gemonteerd. Hierdoor kan je elk bestaand raam met dit type rolluik uitrusten. Door een makkelijke en snelle installatie ligt de prijs ook lager dan bij opbouw- of inbouwrolluiken. Voorzetrolluiken zijn zowel in pvc als aluminium verkrijgbaar.

 

Waarom voorzetrolluiken op bestaande ramen?

Voorzetrolluiken zijn ideaal voor bestaande ramen. Er zijn geen breekwerken nodig bij de installatie en je hebt net zoals bij andere soorten rolluiken de keuze om ze handmatig of elektrisch te bedienen. Hier nog enkele voordelen:

  • Geen breekwerken zorgen voor een relatief lage prijs voor plaatsing
  • Snelle installatie
  • Isoleert tegen geluid en koude temperaturen
  • Past bij elk type woning

 

Voorzetrolluiken: uitvoering en prijs

De grootte, het materiaal waar het rolluik uit bestaat en de bediening hebben invloed op de prijs bij het plaatsen van rolluiken op bestaande ramen.

PVC voorzetrolluikAluminium voorzetrolluik
Handmatige bediening
± €100 - €250 (per m²)± €110 - €270 (per m²)
Elektrische bediening
± €200 - €500 (per m²)± €200 - €750 (per m²)
Kosten voor montage ± €70/uur (incl. btw en verplaatsingskosten)
Vrijblijvend offertes op maat aanvragen voor voorzetrolluiken kan via de offertepagina.

 

rolluiken plaatsen op bestaande ramen pvc Pvc rolluiken

Pvc of kunststofrolluiken zijn ideaal voor kleine rolluiken. Ze zijn goedkoop en duurzaam maar de kans bestaat dat grotere pvc rolluiken doorbuigen. Extra versteviging bij plaatsing is in dit geval aangeraden.

Kunststofrolluiken zijn beschikbaar in alle RAL-kleuren waardoor een pvc-rolluik toepasbaar is bij elk type woning.

 

 

rolluiken plaatsen op bestaande ramen aluminium Rolluiken aluminium

Voorzetrolluiken in aluminium zijn steviger en krijgen hierdoor ook een inbraakwerende functie. Ze zijn ook licht waardoor ze makkelijk blijven om te installeren en te bedienen. Deze rolluiken hebben ook een goede isolerende werking tegen lage temperaturen en geluid door een extra kunststoflaag (polyurethaan schuimlaag).

Daarnaast heeft een aluminium voorzetrolluik een moderne uitstraling en is het beschikbaar in verschillende kleuren. Dus ook dit soort rolluik is toepasbaar voor verschillende woonstijlen.

 

Handmatig bedienen

Met een handmatige bediening kies je voor de goedkoopste oplossing. Zeker voor kleinere rolluiken is een elektrische bediening niet altijd nodig. Lijkt een elektrische bediening achteraf makkelijker? Dan is overschakelen naar elektrische rolluiken nog altijd mogelijk.

 

Rolluiken op afstand bedienen

Met een elektrisch voorzetrolluik kies je voor comfort. Met een afstandsbediening of schakelaar open en sluit je het rolluik zonder enige moeite. Het is ook mogelijk om rolluiken aan te sluiten op een domoticasysteem, waardoor ze automatisch openen of sluiten naargelang je leefgewoonten.

 

Voorzetrolluiken plaatsen

Standaard bevindt een voorzetrolluik zicht boven het raam tegen de gevel. Er zijn echter twee verschillende manieren waarop het wordt gemonteerd:

 

Op de muur (op de dag)

Bij dit type plaatsing wordt de rolluikkast net boven het raam bevestigd. De rolluikgeleiders komen langs beide kanten van het raam.

 

Op het kozijn (in de dag)

Hier wordt de rolluikkast op het kozijn van het raam gemonteerd. Ook zitten de rolluikgeleiders in dit geval aan de kopzijde van de gevel. Dit zorgt ervoor dat het rolluik mooier integreert met de woning.

 

Zijn andere soorten rolluiken mogelijk?

Naast voorzetrolluiken zijn er ook nog opbouw- en inbouwrolluiken. Ze zijn echter moeilijker te plaatsen en vergen de nodige breekwerken bij bestaande ramen. Zo vormt een opbouwrolluik één geheel met het raam. De rolluiken worden op het raam gemonteerd voordat het geplaatst wordt. Daarom is dit soort rolluik meer toepasbaar bij het plaatsen van nieuwe ramen.

Inbouwrolluiken worden achter de gevelstenen gemonteerd boven het raamkozijn. Hierdoor zijn ze mooi geïntegreerd in de muur en is de rolluikkast niet zichtbaar. Dit type rolluik wordt vooral toegepast bij nieuwbouw omdat er een uitsparing in de muur nodig is. Bij bestaande ramen is het zeer moeilijk en in sommige gevallen onmogelijk om inbouwrolluiken te plaatsen.

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de rolluiken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers