Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Rolluiken automatiseren

Als je geen optreklinten of draaistangen meer wil gebruiken om een rolluik te openen of te sluiten, kan je je rolluiken automatiseren. Dan kan je ze bedienen met een schakelaar of met een afstandsbediening. Het is ook mogelijk om de rolluiken te integreren in een domoticasysteem.

 

 

Rolluiken automatiseren: bediening

Voor de bediening van een geautomatiseerd rolluik bestaan er verschillende methodes. Zo kan je bijvoorbeeld de elektrische rolluiken met een schakelaar of een afstandsbediening bedienen. Tegenwoordig kan je je rolluiken automatiseren door ze te integreren in je domoticasysteem zodat je ze ook kan openen of sluiten als je niet thuis bent.

 

Schakelaar

Er bestaan verschillende soorten schakelaars. De draaischakelaar is de eenvoudigste: door een simpele draaibeweging open of sluit je het rolluik. Een sleutelschakelaar werkt -zoals de naam het zegt- met een sleutel voor het bedienen van de rolluiken. Met een tijdschakelaar kan je op voorhand instellen dat je rolluiken op bepaalde tijdstippen openen of sluiten.

 

Afstandsbediening

Als je niet telkens naar de schakelaar wil lopen voor de bediening van je rolluiken, dan kan je kiezen voor een afstandsbediening. Dankzij de afstandsbediening kan je je rolluiken dan openen of sluiten vanuit de zetel. In elk rolluik bevindt zich dan een ontvanger voor een goede werking van deze bedieningsmethode.

 

Rolluiken automatiseren via domotica

Dankzij domotica kunnen tegenwoordig heel wat zaken in de woning automatisch geregeld worden. De verlichting, de verwarming, het alarmsysteem,… kunnen allemaal geïntegreerd worden in een domoticasysteem. Ook de rolluiken kunnen volledig automatisch openen of sluiten. Zo kan je bijvoorbeeld instellen dat ze sluiten als het te warm wordt buiten of dat ze openen op een zonnige winterdag om de warmte van de zon toch zoveel mogelijk te benutten.

Met domotica kan je je rolluiken automatiseren en ze zelfs vanop afstand bedienen. Ben je bijvoorbeeld al op je werk en je realiseert je dat je de rolluiken bent vergeten te openen? Via je laptop, smartphone of tablet kan je dit alsnog doen.

Wil je rolluiken laten plaatsen door een vakman? Prijzen vergelijken wordt erg eenvoudig dankzij de offertedienst. Deze offerteservice is gratis en vrijblijvend. Klik hier voor meer informatie.

 

rolluiken automatiseren

 

Rolluikmotor

Wil je je rolluiken automatiseren, dan zal er een buismotor moeten geïnstalleerd worden. Deze motor vervangt het oprolmechanisme dat je normaal gezien manueel moet bedienen via een optreklint of draaistang. De motor wordt in de buis van het rolluik geplaatst en na afstelling kan je al genieten van het gemak van het elektrisch bedienen van je rolluik.

 

Prijs rolluiken automatiseren

De prijs van automatische rolluiken is afhankelijk van verschillende factoren. Zo zullen onder meer het gekozen materiaal, de installatiewijze (inbouw of opbouw), de oppervlakte en het vermogen van de motor een sterke invloed hebben op de prijs. Voor een rolluik met elektrische bediening beginnen de prijzen vanaf ongeveer 200 euro voor een rolluik met een oppervlakte van 1 vierkante meter. Dit is een rolluik in kunststof met de eenvoudigste elektrische bediening, dus de prijs kan nog stevig oplopen door duurdere materialen en gesofisticeerdere bediening.

De plaatsing van de rolluiken is niet inbegrepen in deze prijs. Voor de plaatsing mag je je verwachten aan een prijs van 100 à 200 euro per rolluik. De plaatsingsprijs is onder meer afhankelijk van de afmetingen van het rolluik, de installatiewijze en de bereikbaarheid van het raam waar het rolluik moet geplaatst worden.

Wil je een vakman inschakelen voor de plaatsing van automatische rolluiken of heb je al rolluiken en wil je deze laten automatiseren? Via onderstaand offerteformulier kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij professionals. 

 

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de rolluiken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers