Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Moderne rolluiken

Je kent ongetwijfeld die traditionele rolluiken met een grote, zichtbare kast aan de gevel. Praktisch, maar niet altijd even mooi. Zeker wanneer je nét je gevel hebt gerenoveerd. Wil je dus graag bijpassende, moderne rolluiken? Ontdek in dit artikel welke mogelijkheden er zijn en hoeveel moderne rolluiken gemiddeld kosten.

Ga snel naar:
Wat zijn de mogelijkheden?
Hoeveel kosten moderne rolluiken?
Waarom een installateur inschakelen?

Vergelijk vrijblijvend offertes!

 

Moderne rolluiken: welke mogelijkheden?

Wat maakt een rolluik nu precies ‘modern’? We zetten hieronder de verschillende opties op een rijtje:

 

OPTIE 1: rolluiken zonder zichtbare kast

Wil je graag een strakke uitvoering? Dan is een rolluik zonder kast zeker mogelijk. Je hebt dan meestal keuze uit 2 soorten rolluiken:

 • Inbouwrolluiken: deze worden rechtstreeks in de spouwmuur ingebouwd en staan garant voor een naadloze integratie in je woning. Het rolluik is dus alleen zichtbaar wanneer het volledig naar beneden hangt. Let wel, zo’n rolluik is alleen mogelijk bij een ingrijpende renovatie of nieuwbouw.
 • Opbouwrolluiken: raam en rolluikkast zijn hier 1 geheel. Ze worden namelijk achter het raamkozijn gemonteerd en compleet achter de buitensteen geplaatst. De uitsparing in de muur moet hierdoor een stukje kleiner zijn. Je kiest voor opbouwrolluiken wanneer je ook je buitenschrijnwerk vervangt.

 

OPTIE 2: rolluiken met moderne uitstraling

Wat is modern? Dat hangt helemaal van jouw eigen smaak af. Wat de uitstraling van je rolluiken betreft, denken we vaak aan zwarte of antracietkleurige zonwering. Maar er zijn nog meer opties:

 • Kleuren: qua kleur kan nagenoeg alles. Van standaard RAL-kleuren tot de meest unieke kleurpaletten. Ook kan je de rolluikkast, geleiders, onderlatten en rolluikpantser poederlakken of met folie bekleden.
 • Materialen: vooral aluminium en PVC zijn materialen die goed passen bij moderne woningen. Hun robuuste samenstelling staat gelijk aan een lange levensduur.
 • Vormen: in principe heb je voor elk type raam een rolluik ter beschikking. Let wel, voor afwijkende raamvormen zal de kostprijs van een rolluik hoger zijn.
 • Extra’s: wist je dat er rolluiken met geïntegreerd vliegenraam bestaan? Vaak zijn dit geïntegreerde hor-rolgordijnen die je zowel tijdens of na de plaatsing van je rolluik kan toevoegen.

 

OPTIE 3: rolluiken die niet alleen zonwerend zijn

De tijd dat rolluiken alleen de zon konden weren, is al lang voorbij. Tegenwoordig heeft een rolluik veel meer functies. Een overzicht:

 • Isolerend: de nieuwste soorten zonwering werken meestal isolerend. Kies je voor dubbelwandige rolluiken in aluminium of PVC? Dan verbeter je ook de U-waarde van je buitenschrijnwerk. Zo hou je niet alleen de warmte langer binnen, maar heb je ook minder last van herrie buiten.
 • Inbraakvertragend: deze rolluiken zijn uitgerust met extra veiligheidsvoorzieningen. Inbraakvertragende rolluiken (bv. met anti-optilveren) bieden iets langer weerstand tegen inbraak dan onbeveiligde zonwering. Wil je een inbraakwerend rolluik? Dan moeten deze aan strenge veiligheidsnormen voldoen.
 • Brandvertragend: brandwerende rolluiken voldoen aan de strengste eisen (NEN- en EU-normen), waardoor ze tot wel 2 uur brandvertraging bieden.

 

OPTIE 4: rolluiken met smart functies

Elektrische rolluiken zijn heel veelzijdig inzetbaar, en volledig naar wens te automatiseren. Denk maar aan een tijdsklok, een lichtsensor, … Beschik je over een domoticasysteem? Dan is het mogelijk om je rolluiken hierop aan te sluiten en ze met je smartphone te bedienen.

TIP: je bestaande rolluiken kan je altijd automatiseren en smart maken. Interesse? Neem dan contact op met een ervaren installateur. Laat je adviseren door een vakman.

 

OPTIE 5: rolluiken op zonne-energie

Rolluiken met zonnepanelen zijn een totaalpakket met een elektrische bediening, maar dan zonder de elektrische bedrading. Dat maakt de installatie ongelooflijk eenvoudig. Je hebt alleen maar daglicht nodig om de accu van je rolluik op te laden.

Let wel, de meest voorkomende Solar rolluiken zijn voorzetmodellen. Dat betekent dat je wel een zichtbare kast op je gevel blijft hebben. Hierdoor zijn ze vooral geschikt voor kleinschalige verbouwingen. Je kan hun uitstraling moderniseren met verschillende uitvoeringen, afmetingen en kleuren.

 

Laat je adviseren door een gespecialiseerde installateur!

Wat je situatie en persoonlijke wensen ook zijn, moderne rolluiken laat je plaatsen door een vakman. Samen bespreken jullie dan het project en de mogelijkheden. Zo ben je zeker dat jouw moderne rolluiken aan al jouw wensen voldoen.

Op zoek naar een installateur in je buurt? Wij brengen je graag in contact met een ervaren rolluik installateur actief in jouw regio. Ontvang 2 à 3 offertes voor moderne rolluiken!

 

moderne rolluiken

Prijs moderne rolluiken

Hoeveel je moderne rolluiken uiteindelijk gaan kosten, is sterk afhankelijk van de vormgeving en alle functies. Hieronder een aantal startbedragen in een overzicht:

Type rolluikMateriaalBedieningPrijs (excl. btw & plaatsing)
InbouwrolluikPVCManueel€ 90 per m²
Elektrisch€ 480 per m²
aluminiumManueel€ 160 per m²
Elektrisch€ 730 per m²
OpbouwrolluikPVCManueel€ 250 per m²
Elektrisch€ 450 per m²
aluminiumManueel€ 220 per m²
Elektrisch€ 600 per m²

BELANGRIJK: dit zijn basisbedragen. Wil je graag een Solar rolluik? Dan liggen de prijzen per vierkante meter hoger. Daarnaast zijn hierboven ook nog geen plaatsingskosten meegerekend. Benieuwd hoeveel jouw moderne rolluiken op maat precies zullen kosten? Dan raden we je aan om contact op te nemen met een ervaren installateur. Schakel een vakman in.

 

Waarom een installateur inschakelen?

Er bestaan verschillende doe-het-zelfpakketten, waarmee je zelf een standaard rolluik bovenop je buitenschrijnwerk installeert. Wil je echter zeker zijn van een unieke, moderne uitvoering? Dan vertrouw je beter op een ervaren installateur. Zo kan je uitgaan van…

 • Persoonlijk advies: een installateur komt altijd langs voor een plaatsbezoek en om je project samen te bespreken. Vervolgens meet hij alles op en gebruikt hij deze informatie om jouw moderne rolluiken te vervaardigen.
 • Maatwerk: jouw vakman maakt je rolluiken helemaal op maat. Of het nu gaat over basisafmetingen of ronde rolluiken, solar rolluiken of bestaande zonwering die je nadien volledig wil automatiseren en aansluiten op je smart home systeem.
 • Vakkundige plaatsing: ga je in zee met een vakman? Dan ben je gegarandeerd van een professionele plaatsing. Bovendien werkt zo’n installateur enkel en alleen met de beste materialen. Zo kan je jarenlang genieten van jouw zonwering.
 • Service na verkoop: is een van jouw rolluiken beschadigd? Is het mechanisme defect? Geen probleem! Hiervoor kan je altijd terecht bij je installateur. Hij lost je problemen graag op en zorgt voor wisselstukken wanneer nodig.

Moderne rolluiken installeren? Kom gratis en vrijblijvend in contact met professionals actief in je regio via het onderstaande offerteformulier: