Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Buismotor rolluik

Een buismotor is de drijvende kracht achter elektrische en automatische rolluiken. Je kan deze motor toevoegen aan manuele rolluiken om ze elektrisch te maken.

Je bestaande rolluiken elektrisch maken? Vraag hier gratis prijzen op maat aan.

 

 

buismotor elektrisch rolluik Wat is een buismotor?

Een buismotor wordt gebruikt voor het elektrisch maken van zonnewering. De buismotor wordt geplaatst in de rolluikkast.

Daarrond worden de lamellen gewikkeld. Met een afstandsbediening of schakelaar wordt het rolluik omhoog of omlaag gebracht. Het toevoegen van een buismotor aan een manueel rolluik kan erg praktisch zijn.

Je hoeft je zetel niet meer uit te lopen. Dit is erg praktisch, zeker voor voor oudere mensen die niet meer goed te been zijn.

 

 

Verschillende soorten

Er bestaan buismotoren voor rolluiken, uitvalschermen, screens en knikarmschermen. Elke van deze types zonwering heeft een buismotor nodig met een ander koppelvermogen of met andere eigenschappen.

Er bestaan bedrade en draadloze buismotoren. Daarnaast zijn er opties mogelijk zoals obstakelstops. Die verhogen je comfort en zorgen ervoor dat de rolluiken langer meegaan. Dit kan bijvoorbeeld een praktisch voordeel zijn als je huisdieren hebt. Het zorgt ervoor dat de rolluiken minder snel beschadigd raken.

 

 

Welke buismotor is geschikt?

Voor het elektrisch maken van je rolluik, zal een installateur eerst berekenen welk koppelvermogen je rolluiken nodig hebben. Dit is afhankelijk van het soortelijk gewicht van het materiaal. Aluminium weegt zwaarder dan pvc, waardoor je een zwaardere buismotor zult nodig hebben. Het juiste koppelvermogen berekenen is nodig om ervoor te zorgen dat de motor de juiste kracht heeft om het rolluik op te trekken en te laten zakken. Hieronder zie je bij welk gewicht welk koppelvermogen hoort.

16 kilo: 10 Nm
28 kilo: 20 Nm
50 kilo: 40 Nm
102 kilo: 80 Nm

 

rolluiken met buismotor

 

Werkwijze voor de installatie

Het automatiseren van een manuele rolluik kan je zelf doen mits je heel handig bent. De plaatsing van de buismotor is erg doenbaar. Het afstellen daarentegen is vrij moeilijk. Hiervoor reken je best op de expertise van een professionele installateur met ervaring.

Tip: Vergelijk de prijzen van verschillende firma’s. Zo ben je zeker van een voordelige installatie. Vraag hier gratis & vrijblijvend offertes op maat aan.

Professionele installateurs gaan meestal te werk op de volgende manier:

1) De buismotor wordt zorgvuldig in de rolluikkast geplaatst.

2) Vervolgens wordt de buismotor afgesteld. Dit gebeurt eerst voor de opgaande bewegingen. Een elektronische chip zal de bewegingen van de rolluik registreren. In principe moet je de chip inregelen om aan te geven welke bewegingen moeten gemaakt worden.

3) Als laatste worden de neergaande bewegingen afgesteld.

 

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de rolluiken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers